Direktlänk till inlägg 22 augusti 2007

Du är pinsam Littorin

Av Mattias Josefsson - 22 augusti 2007 19:55

Först drar han ned anslagen till Arbetsmiljöverket med cirka 50 miljoner. Sedan lägger han ned ett institut – Arbetslivsinstitutet – vars forskare och resultat var erkända över hela Europa. Nu slätas allt över med ett klistermärke till de arbetsgivare som har bra arbetsmiljö. Frågan är vem som ska kontrollera det, arbetsmiljöinspektörerna är ju bortjagade från sin arbetsplats.

 

Det är en diger meritlista som arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin kan visa upp så här ett knappt år på posten.

 

Här finns bland annat:

  • försämrad a-kassa som dessutom blivit dyrare och svårare att kvala in till
  • lunch till årets arbetare
  • Arbetslivsinstitutet nedlagt
  • minskat anslag till Arbetsmiljöverket
 

Och så i dag bjuder ministern in forskare och arbetsmarknadens parter till samtal om hur framtidens arbete med arbetsmiljön ska skötas.

 

Idén i sig är kanske inte så dum. Flera fackförbund har varit inne på snarlika tankegångar.


Men Sveriges arbetsmarknadsminister blir pinsam när han först avlövar det arbetsmiljöarbete som har bedrivits på arbetsmarknaden för att sedan komma med en smiley-kampanj. Det håller inte Littorin. Du har ingen trovärdighet i frågan.

 

Undrar just hur han har tänkt med kampanjen. Kanske är det så att klistermärkena ska sättas över de som vågar öppna munnen på arbetsplatserna. Arbetsmiljön blir ju i alla fall lugnare och tystare.

 

Men hans klistermärken ligger kanske i linje med vad man kan förvänta sig av en man med sviktande minne som har studerat MBA, Master of Business Administration, i USA.

 
 
Ingen bild

Bengt Forsling

22 augusti 2007 22:42

Grattis till tillökningen!
Du är grym, denna bloggen är en av de vassaste på nätet. Hoppas att du återvänder till organisationen efter studieledigheten. Du är för bra för att vi skall mista dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mattias Josefsson - 7 augusti 2008 17:33

Denna debattartikel publiceras i dagens Aftonbladet. Denna version är något längre än den som publiceras i tidningen.    Kritiken mot den kinesiska regimen som rensar ut oliktänkande genom övervakning, fängslanden och tortyr är stark. I Sverige rikta...

Av Mattias Josefsson - 27 juni 2008 21:03

   Hej!  Jag har flyttat. Du är välkommen att besöka mig på: http://sagamo.wordpress.com/ ...

Av Mattias Josefsson - 26 juni 2008 18:54

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Pratade med Michael Blohm i eftermiddags. Vi var tidigare arbetskamrater på IF Metalls informationsenhet, numera är han ansvarig för bland annat internkommunikationen på Sveriges största verkstadsklu...

Av Mattias Josefsson - 26 juni 2008 06:35

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Idag inleds seminarierna vid Tällberg Forum under den övergripande "How on earth can we live together? In search of the common sense". Som vanligt har arrangörerna med grundaren Bo Ekman i spetsen ly...

Av Mattias Josefsson - 25 juni 2008 19:34

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Pratade med Maria Grafström projektledare på medieanalysföretaget Cision i eftermiddags. Maria som nyligen gav ut boken ”CSR: Företagsansvar i förändring” ska tala om corporate social res...

Ovido - Quiz & Flashcards