Direktlänk till inlägg 18 maj 2008

Så sammanfattar Berghs studenter Project Think

Av Mattias Josefsson - 18 maj 2008 19:45

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com


I samband med att studentgruppen på Berghs som har haft Södertälje kommun som uppdragsgivare presenterade sitt arbete för kunden överlämnades ett Leave-behind dokument. Dokumentet beskriver konceptet Project Think bland annat kärnvärden, verksamhet och kommunikationsplan.

 

Så sammanfattar gruppen Project Think:

Södertälje kommun har gett en studentgrupp på Berghs School of Communication i uppdrag att i ett examensprojekt ta fram ett koncept för att locka nya företag till Södertälje. Arbetsgruppen på Berghs har i samråd med uppdragsgivaren valt att jobba för att skapa en positiv attityd till Södertälje som näringslivskommun.

 

Arbetsgruppen har tagit fram ett koncept som bygger på Corporate Social Responsibility (CSR) och drivs av Södertälje kommun under namnet Project Think. Project Think innebär att Södertäljes närings- och föreningsliv samt skolor och högskola går in i olika initiativ för samhällets utveckling inom miljö, hälsa och social integration.

 

Invånarna i Södertälje saknar idag något självklart positivt och övergripande för Södertälje att ta upp i samtal. Och trots Anders Lagos besök i amerikanska kongressen i Washington som skapat positiv uppmärksamhet råder överlag en splittrad och dels dålig bild av Södertälje i Sverige idag.

 

Project Think är ett effektivt sätt för kommunen att skapa och bygga kommunikation som omfattar hela Södertälje kommun och ett projekt för medlemmarna att arbeta med CSR. Socialt ansvartagande är högaktuellt inom näringslivet och är viktigt för medlemmarna då det stärker varumärket samt ökar lönsamheten.

 

Project Think lämpar sig väl som kommunikation för Södertälje då kommunen redan idag kännetecknas av ett solidaritetsarbete i flyktingfrågan samt är en stark näringslivskommun. Södertälje har stor bredd i närings- och föreningsliv, men är också en segregerad stad.


I Project Think samarbetar kommun, närings- och föreningsliv på arbetsplatser, i det lokala samhället och internationellt för långsiktigt hållbar tillväxt. Detta inom ramen för miljömässigt, hälsomässigt och socialt ansvarstagande. Projektet stärker bilden av Södertälje som en stark näringslivskommun vilken är i framkant vad gäller samhällsansvar.

 

Project Thinks verksamhet är löpande över hela året.  Fokus ligger på tre dagar, Project Think Days, då verksamheten presenteras, utvärderas och debatteras under publika former.

 

Rent kommunikativt ligger insatserna kring Project Think Days och främst på det internationella engagemanget. Project Think skapar förutsättningen för kommunikation och är främst ett PR-projekt. Köpta kanaler används sparsamt och då främst för att öka varumärkeskännedomen.


Läs mer: berghsdepartmentstore.se/sodertalje

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mattias Josefsson - 7 augusti 2008 17:33

Denna debattartikel publiceras i dagens Aftonbladet. Denna version är något längre än den som publiceras i tidningen.    Kritiken mot den kinesiska regimen som rensar ut oliktänkande genom övervakning, fängslanden och tortyr är stark. I Sverige rikta...

Av Mattias Josefsson - 27 juni 2008 21:03

   Hej!  Jag har flyttat. Du är välkommen att besöka mig på: http://sagamo.wordpress.com/ ...

Av Mattias Josefsson - 26 juni 2008 18:54

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Pratade med Michael Blohm i eftermiddags. Vi var tidigare arbetskamrater på IF Metalls informationsenhet, numera är han ansvarig för bland annat internkommunikationen på Sveriges största verkstadsklu...

Av Mattias Josefsson - 26 juni 2008 06:35

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Idag inleds seminarierna vid Tällberg Forum under den övergripande "How on earth can we live together? In search of the common sense". Som vanligt har arrangörerna med grundaren Bo Ekman i spetsen ly...

Av Mattias Josefsson - 25 juni 2008 19:34

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Pratade med Maria Grafström projektledare på medieanalysföretaget Cision i eftermiddags. Maria som nyligen gav ut boken ”CSR: Företagsansvar i förändring” ska tala om corporate social res...

Skapa flashcards