Direktlänk till inlägg 1 juni 2008

Handling kommer före kommunikation, punkt

Av Mattias Josefsson - 1 juni 2008 15:47

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com


”Det finns många forskare och andra som argumenterar för att kommunikation alltid måste vara en konsekvens av handling när det gäller socialt ansvarstagande. Forskarna Doorley och Garcia uttrycker det exempelvis på följande sätt:

 

… handling säger mer än ord när företag kommunicerar ansvar. Chefer borde avstå från frestelsen att demonstrera företagsansvar via pressmeddelande och reklam. Företagskommunikation och marknadsföring borde stötta, inte driva, företags ansvarsprogram.

(Doorley & Garcia 2007, s.368: Vår översättning)

 

Utgångspunkten för kommunikation av socialt ansvarstagande måste alltså vara organisationens faktiska aktiviteter inom området. Att slå sig för bröstet och lova mer än vad man sedan kan hålla är ofta förödande utifrån ett trovärdighets- och anseendeperspektiv.”

 

Citatet är hämtat ur boken CSR: Företagsansvar i förändring s.135-136 Boken är bland annat skriven av Maria Grafström, som bjöd in mig till releasepartyt när boken släpptes i slutet av april.

 

Har ägnat en stund av helgens soliga timmar åt att koppla av och läsa boken. Den belyser Corporate social responsibility ur flera intressanta perspektiv som ger läsaren anledningar till reflektion både en och två gånger.

 

Jag fastnade för citatet ovan, som visserligen gäller för all kommunikation. Men den beskriver på pricken den utgångspunkt och det utförliga resonemang som fördes i arbetsgruppen på Berghs då vi arbetade fram konceptet Project Think för Södertälje kommun.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mattias Josefsson - 7 augusti 2008 17:33

Denna debattartikel publiceras i dagens Aftonbladet. Denna version är något längre än den som publiceras i tidningen.    Kritiken mot den kinesiska regimen som rensar ut oliktänkande genom övervakning, fängslanden och tortyr är stark. I Sverige rikta...

Av Mattias Josefsson - 27 juni 2008 21:03

   Hej!  Jag har flyttat. Du är välkommen att besöka mig på: http://sagamo.wordpress.com/ ...

Av Mattias Josefsson - 26 juni 2008 18:54

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Pratade med Michael Blohm i eftermiddags. Vi var tidigare arbetskamrater på IF Metalls informationsenhet, numera är han ansvarig för bland annat internkommunikationen på Sveriges största verkstadsklu...

Av Mattias Josefsson - 26 juni 2008 06:35

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Idag inleds seminarierna vid Tällberg Forum under den övergripande "How on earth can we live together? In search of the common sense". Som vanligt har arrangörerna med grundaren Bo Ekman i spetsen ly...

Av Mattias Josefsson - 25 juni 2008 19:34

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Pratade med Maria Grafström projektledare på medieanalysföretaget Cision i eftermiddags. Maria som nyligen gav ut boken ”CSR: Företagsansvar i förändring” ska tala om corporate social res...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se