Direktlänk till inlägg 13 juni 2008

Björnlunda – en icke-existerande sportdryck för barn

Av Mattias Josefsson - 13 juni 2008 19:17

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com


På lördag skulle ha varit den stora eventdagen för Björnlunda – sportdrycken för barn – om den nu hade existerat. Vid årsskiftet snickrade jag tillsammans med Pernilla Widén och Hakim Belarbi ihop en pr-plan i syfte att lansera en sportdryck för barn i Stockholmsregionen.

 

Planen var följande:

Att använda spelare, ledare och tränare i regionens största klubbar – AIK, Brommapojkarna, Boo FF och Enskede IK – som ambassadörer.

 

De blir experterna som bjuder in till provsmakning och sprider varumärket. I gengäld sponsrar Björnlunda dem med sportdryck till matcher/turneringar, även att bjuda motståndarna på vid hemmamatcher, matchkläder och eventuellt träningskläder till de lag som har barn i rätt ålder. Dessa ”knattar” har inte lika lätt att få sponsorer som sina äldre klubbkamrater.

 

I samband med lördagens fotbollsmatch i EM mellan Sverige och Spanien planerade vi att anordna ett stort event vid eller i anslutning till klubbarnas hemmaadresser där individ, lag, och klubb lockades med olika incitament att bjuda in så många som möjligt i målgruppen till eventet.

 

Vårt arbete omfattade varumärkesidentitet, founderstory, kreativ brief och pr-plan.

 

Vi testade våra tankar på samtliga klubbar och Stockholms Fotbollsförbund. Tongångarna var oförskämt positiva. Det finns nämligen idag igen sportdryck riktad till barn och ungdomar. Och sportdrycker som finns är mycket söta.

 

Men nu var det bara ett skolarbete – som visserligen resulterade i bra betyg.

 

Oavsett, på lördag spelar Sverige mot Spanien. Pernilla Widén arbetar nu mer på Företagarförbundet, Hakim Belarbi på Handikappförbundens samorganisation.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mattias Josefsson - 7 augusti 2008 17:33

Denna debattartikel publiceras i dagens Aftonbladet. Denna version är något längre än den som publiceras i tidningen.    Kritiken mot den kinesiska regimen som rensar ut oliktänkande genom övervakning, fängslanden och tortyr är stark. I Sverige rikta...

Av Mattias Josefsson - 27 juni 2008 21:03

   Hej!  Jag har flyttat. Du är välkommen att besöka mig på: http://sagamo.wordpress.com/ ...

Av Mattias Josefsson - 26 juni 2008 18:54

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Pratade med Michael Blohm i eftermiddags. Vi var tidigare arbetskamrater på IF Metalls informationsenhet, numera är han ansvarig för bland annat internkommunikationen på Sveriges största verkstadsklu...

Av Mattias Josefsson - 26 juni 2008 06:35

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Idag inleds seminarierna vid Tällberg Forum under den övergripande "How on earth can we live together? In search of the common sense". Som vanligt har arrangörerna med grundaren Bo Ekman i spetsen ly...

Av Mattias Josefsson - 25 juni 2008 19:34

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Pratade med Maria Grafström projektledare på medieanalysföretaget Cision i eftermiddags. Maria som nyligen gav ut boken ”CSR: Företagsansvar i förändring” ska tala om corporate social res...

Ovido - Quiz & Flashcards